Dalarnas Hemslöjd, en hemslöjdsbutik i tiden!

PrintI vårt sortiment finner du unik slöjd av hög kvalitét och en personlig blandning av föremål och kläder av välkända svenska formgivare. En titt i vår butik är som att bläddra i ett inspirerande inredningsmagasin. Vi vill att vårt sortiment ska tilltala alla. Här hittar du fina presenter i olika prisklasser och vill du slöjda själv så har vi fina tyger, garner, knappar och ett stort utbud av band, sådant som idag är svårt att finna. I vår bokhylla har vi ett litet sortiment av aktuell slöjdlitteratur.

Till det mer traditionella hör tvåändsstickningen, vi har ett eget mönsterhäfte och garn som passar tekniken. Bara hos oss finns material till Stora Kopparbergsdräkten, garn och beskrivning till Falumössan och Falutröjan. Våmhuskorgar i handkluvet spån, kjollyktor i koppar, Tuppljusstaken, Faluhästen och Färgkrafts handfärgade garn tillhör sedan länge det ordinarie sortimentet.

För Hemslöjden har miljövänliga naturmaterial och närproducerad produktion alltid varit en självklarhet, vi försöker i mesta möjliga mån arbeta efter dessa idag så aktuella ledord. Kvalité kostar ofta lite mer, men ett långsiktigt tänkande gör att det i längden blir billigt, både för din plånbok och för vår natur.

Butiken har nära samarbete med Falu ideella hemslöjdsförening. I hemsidans kalendarium kan du se kommande evenemang föreningen arrangerar.